HTML

Petrolheads Blog

Minden ami eszünkbe jut a közlekedéssel, a világgal, autókkal, motorokkal, quadokkal, jetskikkel kapcsolatban

Friss topikok

  • Benzin Benő: két-három kivételtől eltekintve. Bár a szerkesztőket szidni itt tényleg nem szép! (2009.05.18. 22:43) Moto GP közúton
  • Benzin Benő: Valaki a házból lehetett... Vagy legalábbis volt belső segítő... (2009.05.17. 15:00) Akurvaéletbe.
  • Benzin Benő: Azt az illetőt kihagytad, aki folytást kiszedve 60-nal halad lakott területen kívül a felezővonala... (2009.05.15. 15:06) Robogós köcsögök.
  • ChrissDR: Fehérjét pucolni a műszerfalról??? Ahogy egy barátom mondaná: "mit akar az a nő az élettől, aki ne... (2009.05.15. 11:09) 10 dolog amit nem okos dolog vezetés közben tenni

Linkblog

Archívum

2009.05.14. 17:19 Benzin Benő

Miért is Petrolheads?

Címkék: komment official

Mint blogalapító, pár dolgot szeretnék előljáróban elmondani a bloggal és magammal kapcsolatban. Fő tervem az, hogy egy baráti közösséget hozzak létre, mely a közlekedés iránt rajongókat, autómániásokat, motormániásokat, a közlekedésben résztvevőket gyűjti össze.

Régóta terveztem, hogy egy hasonló blogot indítok, hisz korábbi blogom témája nem igazán ez, így oda sok-sok, a fejemben már elképzelt posztot nem igazán tudtam megírni. Valahogy nem illett bele a sok F1-es hír és közvetítés sem, így próbáltam energiáim ezen részét egy más projektbe fektetni. Ez azonban egy nagy vállalkozás, s egyedül nem megy, ezért meghívtam pár barátomat is, hogy posztolgassanak az olvasók legnagyobb örömére.

Nem szeretnék nagy filozofálgatásokat, tényközléseket, inkább a viág dolgait írnánk itt le saját - meglehetősen elfogult - szemszögünkből, hisz mi is emberből vagyunk, s néha bizony alaposan kiakadunk egy-két dolgon.

Mániám mindenféle benzinnel, gázolajjal, kerozinnal, bioetanollal működő tárgy iránt szinte korlátlan, s gyerekkorom óta végigkíséri életemet. A legkorábbi emlékem egy régi játék, a Death Rally, melyben felülnézetből kellett tuningolt autókkal kilőni a másikat és futamokat nyerni. Ott volt egy jármű, mely talán az egyik legrosszabb volt, de formájába azonnal beleszerettem, s ez a forma buzulmányom tárgya lett azóta is. A régi klasszikus 911-esekről van szó, melyek talán a valaha volt legcsodálatosabb autók... Számomra legalábbis mindenképpen. (A képet becsatolva már inkább egy VW Bogárnak tűnik, de mára már egy cégnek számítanak, szóval nem gáz).

Jelenleg is aktívan vezetek, autót is, motort is, havi 4-5000 km nagyságrendben. El kell, hogy mondjam, út közben nagyon sok dolog szúrja a szememet, s ha beindul a blog, bizony nem menekültök sirámaimtól.

De visszatérve az alapgondolataimra, a blog nevéről szólnék pár szót: a kifejezést a világ legjobb autós műsorának szlengjéből vettem, hisz ott használják ezt a hozzám hasonló autóbuzikra. Szó szerint Benzinfejűt jelent (épp elgondolkodtam, hogy a Kútfejek című film is hasonló indíttatásból lett-e így elnevezve?), nickem tehát ebből keletkezett.

Végezetül pedig egy képsorozat aktuális életcélomról, hisz egy autós blog nem lehet meg komoly autós kép nélkül: Álomautó 2009:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrolheads.blog.hu/api/trackback/id/tr1001121728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása