HTML

Petrolheads Blog

Minden ami eszünkbe jut a közlekedéssel, a világgal, autókkal, motorokkal, quadokkal, jetskikkel kapcsolatban

Friss topikok

  • Benzin Benő: két-három kivételtől eltekintve. Bár a szerkesztőket szidni itt tényleg nem szép! (2009.05.18. 22:43) Moto GP közúton
  • Benzin Benő: Valaki a házból lehetett... Vagy legalábbis volt belső segítő... (2009.05.17. 15:00) Akurvaéletbe.
  • Benzin Benő: Azt az illetőt kihagytad, aki folytást kiszedve 60-nal halad lakott területen kívül a felezővonala... (2009.05.15. 15:06) Robogós köcsögök.
  • ChrissDR: Fehérjét pucolni a műszerfalról??? Ahogy egy barátom mondaná: "mit akar az a nő az élettől, aki ne... (2009.05.15. 11:09) 10 dolog amit nem okos dolog vezetés közben tenni

Linkblog

Archívum

2009.05.17. 13:32 ótómán (törölt)

Moto GP közúton

Általában a tolerancia jellemez. Általában nem általánosítok. Magam is kifejteném a véleményem bizonyos motorosokról, bár a robogós-szöcskedroikról volt szó, az önjelölt Rossikról még nem.

Mivel tudom konkrétan, hogy nemcsak az olvasók, hanem a szerkesztők közt is van motoros, ezért tőlük kérném, hogy ne vegyék magukra, de a kurvaéletbe is...: tényleg ilyen hülye a legtöbb motoros? Baszki az hagyján, hogy valaki a nyomorult életében egy személyi frusztrációt kíván fedni azzal, hogy az életével játszik - noha nem azért, mert 150 alatt nem közlekedik városban sem - és úgy közlekededik az "elképzelhetetlen sebességgel", hogy az akár egy gyerekes család életébe is kerülhet.

Oké, konkrét példa: egy pénzzel ám intelligenciával nem rendelkező seggfej, akit nem világosítottak fel arról, hogy a tapasztalatlan sofőr egy 600-ason potenciális donor, nem tud parancsolni a kezének és a hülyeségének, és ő csakazért is ki tudja használni az általa messze nem ismert motor erejét. Ennek következtében olyan előzés sorozatba kezd, mintha rutinpályán menne rollerrel, csak teszi mindezt 170-el, nem épp egészséges útviszonyok közt (hazánk útjai többnyire nem egészségesek-értsd így...). A szupermenő Mad Max azonban egyszer csak a saját hülyeségének áldozata lesz, mely során elfelejt visszasorolni és szembetalálkozik egy családi verdával, amin van szíves fejestül átcsúszni, lekaszálva pár 4 évest, meg az összetevőiket. Megérte.
Ilyen sztori megszámlálhatatlan van, és lesz.
A TV-ben felvilágosult celebjeink, és igazi motorosok (akiket igazi motorosoknak tartok) azt vallják, hogy ha már komázzuk a sebességet, azt a megfelelő helyen tegyük.
Tudniillik, az utca nem versenypálya! Engem tökéletesen hidegen hagy, ha valaki saját belátása szerint megfelezteti magát egy oszloppal, de amint más emberek élete kerül veszélybe, már igenis bosszantó. Nem beszélve arról, hogy gyanútlan autósként is nagyon meg tudja ijeszteni az embert, ha egy szempillantás alatt kigyorsul mellettem, vagy épp a szembe jövőket előzi, és így a "két sor közt" halad. (nem tudom érthető-e: autósor, én, mtoros köztünk...)

Ezúton kérnék minden motorost, ha nem muszáj, ne vegyen motort, amíg nincs meg hozzá az esze!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petrolheads.blog.hu/api/trackback/id/tr51126545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benzin Benő 2009.05.17. 15:14:46

Teljesen egyetértünk. A motortól szerintem egy kicsit mindig félni kell, különben túl vagány lesz a sofőr, s hülyeségeket csinál.

Bár hozzáteszem a 250-es Hondán én sem féltem :D

pyromaster 2009.05.17. 19:49:25

Hahh, nincs túl sok komment. A poszttal tökéletesen egyetértek, de sajnos nem fog jó irányba változni ilyen téren (sem) semmi. A közlekedési morál tökéletesen tükrözi a közlekedésben részt vevők szellemi, és szociális képességeit. Csak ma du. 15:00 és 16:30 között a 11-es főúton 23 tökéletesen szabálytalan és rohadtul veszélyes előzést szenvedtem el motorosoktól (számoltam). Később egyiket másikat láttam út széli zabáldákban elégedettem zabálni. Jó dagadt 45-50éves férfiak és nők is voltak közöttük. Persze nem bizonyító erejű, de az ember megismeri a motort, a ruhát, sisakot stb. Több mint 15 éve közlekedem autóval(elég sokat), tapasztalatom kb. az, hogy 100 motorosból talán 6-8 képes néhány percnél tovább betartani a szabályokat. Még a tisztesnek látszó családapákból is egy állat lesz, mikor motorra ül. Két alapvető eset van szerintem. Az egyik, mikor valaki a szánalmas, sikertelen élete miatt keres valamit, amin keresztül megmutathatja, hogy Ő igen is valaki. Erősebb, gyorsabb, jobb, mint a többi közlekedő. A másik az ilyen olyan úton meggazdagodott tahó, aki szerint az a normális, ha az élet minden területén semmibe nézi a másikat, ezzel is erősítve dominanciáját. És ez a mélyen tisztelt szerkesztő urakra is vonatkozik. Remélem az összes elmebeteg átéli majd egyszer, hogy halálra gázolják egy hozzátartozóját. Minél közelebbit...

u.i Míg ezt a pár sort leírtam, 7-8 motoros húzott el az utcán, a hangokból ítélve még egyes fokozatban is legalább 80-al mehetett. Persze tudom, nem vagyok sebességmérő.

pyromaster 2009.05.17. 19:50:52

A kép nagyon tetszik, de szívesebbn látnám a végkifejletét az esetnek.

ótómán (törölt) 2009.05.18. 14:33:52

A szerkesztő urak kultúrált és intelligens emberek. :)

Benzin Benő 2009.05.18. 22:43:57

két-három kivételtől eltekintve.

Bár a szerkesztőket szidni itt tényleg nem szép!
süti beállítások módosítása